Hopp til innholdet

Historikk

ET BARNETEATER BLIR TIL

Høsten 2008 ble det sendt ut invitasjon til skolens elever om at Kongsgårdmoen skole ønsket å starte opp et teater for å sette opp Jungelboken. 

Det var skolens daværende rektor, Hilde Selmer Andersen, som hadde tatt initiativet til dette og hun tok ansvaret som hovedinstruktør. Hun hadde bakgrunn som instruktør i et annet barneteater i byen og i tillegg hadde hun hatt ansvaret for noen teateroppsetninger på Berg skole. Med seg som instruktør hadde hun Merete L. Ottersen

Det var 26 spente unger fra 3.-7. klasse som møtte opp til den aller første teaterøvelsen. Alle foreldrene ble delt inn i forskjellige arbeidsgrupper og på rekordkort tid ble det produsert kostymer, kulisser,  rekvisita, program og plakater. 3. februar 2009 var vi klare for vår første av to forestillinger. Vi hadde, for sikkerhets skyld, på forhånd trykket opp hele 200 billetter. Men siden det var åpen skole samme dag, så var det veldig mange som valgte å komme på nettopp denne forestillingen. 

Plakaten for Jungelboken

Alle billettene ble raskt utsolgt og til slutt ble programmet brukt som billetter. Helt nøyaktig hvor mange som så denne forestillingen vet vi ikke, men det antas at antallet ligger mellom 220 og 240. Dagen etter var det vesentlig færre publikummere. Men uansett syntes vi at dette hadde vært en stor suksess og fant raskt ut at dette måtte vi fortsette med.

Kongsgårdmoen skole hadde nå fått et barneteater. 

(fortsettelse kommer)
Billetten fra den aller første forestillingen
Scroll UpScroll Up